Μπέζας προς ιδιωτικές κλινικές: Ανακαλέστε την επίσχεση

Ο κ. Μπέζας χαρακτήρισε προσχηματική την επίσχεση εργασίας, σημειώνοντας ότι «αφορά μεγάλες και όχι μικρές ιδιωτικές κλινικές και λειτουργεί σε βάρος των ασθενών», και τις κάλεσε να την ανακαλέσουν και να δουν το θέμα με ψυχραιμία, ώστε μέσα από διάλογο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που φθάνουν περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,

ο κ. Μπέζας υποστήριξε ότι «προωθούμε το νέο χάρτη υγείας σε πρώτη φάση σε Αττική και Θεσσαλονίκη με συνενώσεις τμημάτων. Δεν στοχεύουμε στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και σε καμία περίπτωση στο κλείσιμο μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας. Θέλουμε να γίνει ο ΕΟΠΥΥ μια ισχυρή οικονομική οντότητα. Η ανάδειξη ενός ισχυρού και αξιόπιστου ΕΟΠΥΥ είναι προς το συμφέρον των ασθενών για αυτό και θέλουμε να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του».

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν όλοι, πλην της Χρυσής Αυγής που επιφυλάχθηκε, ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων και η ενίσχυση των ιδιωτικών πολυκλινικών.

Πάντως, οι επικρίσεις τους εστιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, στις διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες, όπως υποστήριξαν, αφορούν στην πλειονότητα τους άσχετα υπουργεία, ενώ τα «πυρά» τους δέχθηκε κυρίως το άρθρο 18, σύμφωνα με το οποίο, «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως, εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31/8/2013, συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους».

Αντιπαράθεση Μπέζα- Κωνσταντοπούλου

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κάνει ξέπλυμα μέσα από τη Βουλή, με μεθοδευμένες διαδικασίες και χαρακτήρισε το άρθρο 18 φωτογραφική, χαριστική ρύθμιση.

«Δεν γίνεται ξέπλυμα στη Βουλή, αλλά διάλογος με διαφανείς κανόνες όπως προβλέπονται από τον κανονισμό και το σύνταγμα» ήταν η απάντηση του Αντ. Μπέζα.

«Η απουσία των αρμόδιων υπουργών που προσυπογράφουν το νομοσχέδιο από τη συζήτηση είναι ενδεικτική ότι πιστεύουν πως η Βουλή είναι πλυντήριο και ξεπλένει παντός είδους ανομήματα. Η Βουλή πράγματι ενεργεί για ξέπλυμα κατά πλειοψηφία και αυτοί που τη συγκροτούν είναι υπόλογοι, όχι στη συνείδησή τους αλλά ενώπιον του ελληνικού λαού» επέμεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Τέτοιου είδους εκφράσεις ρίχνουν νερό στον μύλο εκείνων που αρθρώνουν αντικοινοβουλευτικές κραυγές. Να μην εκπλησσόμαστε για το τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα» αντέτεινε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κ. Μπέζας, ενώ ο προεδρεύων του Σώματος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επεσήμανε: «Είναι θεμιτές οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, όχι όμως να φτάνουμε σε αυτά τα ακραία φαινόμενα».

Keywords
Τυχαία Θέματα