ΧΑΝΕΚΕ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο σπουδαίο Αυστριακό δημιουργό στο θερινό σινεμά του Gazarte.

Από την Πέμπτη 21 Ιουνίου και για 2 εβδομάδες το Gazarte Cinema τιμά τον σπουδαίο δημιουργό Mίκαελ Χάνεκε, προβάλλοντας τρεις από τις σημαντικότερες ταινίες της φιλμογραφίας του.

Το αφιέρωμα ξεκινά με τη «Λευκή Κορδέλα» (θα προβάλλεται από 21

έως 27/06). H ταινία που τιμήθηκε με το Χρυσό Φοίνικα, το βραβείο FIPRESCI και το Οικουμενικό Βραβείο στο 62ο Φεστιβάλ Καννών, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως μια από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων ετών. Ο πολυβραβευμένος Αυστριακός σκηνοθέτης Μίκαελ Χάνεκε μεταφέρει τον θεατή σε ένα προτεσταντικό χωριό της Βόρειας Γερμανίας, τις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη συνέχεια η σκυτάλη δίνεται στο περίφημο «Funny Games» (από 28/06 έως 04/07) και μάλιστα και στις δύο εκδοχές του –πρωτότυπη και ριμέικ. Το πολυβραβευμένο «ενοχλητικό» αριστούργημα του που προκάλεσε αίσθηση με τη σοκαριστική προσέγγισή του στο φαινόμενο της βίας, θα προβάλλεται καθημερινά και στις δύο εκδόσεις του, αυστριακή και αμερικανική.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάνεκε είναι ο δεύτερος σκηνοθέτης στην ιστορία που αποφάσισε να κάνει ριμέικ την ίδια του την ταινία. Ο πρώτος ήταν ο Χίτσκοκ με το «Ο Άνθρωπος που Ήξερε Πολλά».

Οι δύο ταινίες θα παίζονται με κοινό εισιτήριο στις 21.00 και στις 23.00 αντίστοιχα.

INFO: Στο Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Keywords
Τυχαία Θέματα