Χατζηδάκης: «Πετύχαμε το μνημονιακό στόχο απορρόφηση κονδυλίων»

13:59 2/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Στη δήλωση αυτή προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους σχετικά με την πορεία απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός είπε ότι υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν διαχειριστικά προβλήματα και σε αυτό το πλαίσιο ήδη έχει περιοριστεί η γραφειοκρατία κατά 60%, ενώ μέχρι τον Φλεβάρη θα γίνουν και νέες ανακοινώσεις για την επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας και για τη μείωση του κόστους των

απαλλοτριώσεων, ενώ υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η ρευστότητα στην αγορά.

Ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε επίσης ότι «στις ετήσιες δαπάνες του 2012, είχε συμφωνηθεί στο μνημόνιο ο εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος των 3,73 δισ. ευρώ κοινοτικής συνδρομής. Καταφέραμε και κλείσαμε το δεύτερο εξάμηνο, ξεπερνώντας τον στόχο για το συγκεκριμένο διάστημα. Πετύχαμε, συγκεκριμένα, το 102,64% του αντίστοιχου εξαμηνιαίου στόχου. Οι συνολικές δαπάνες του ΕΣΠΑ έφθασαν τελικά στο 88,39% του ετήσιου στόχου, λόγω της υστέρησης του πρώτου εξαμήνου, οπότε η απορρόφηση διαμορφώθηκε στο 59,52% του στόχου. Ειδικότερα, στο πρώτο εξάμηνο απορροφήθηκαν 732 εκατομμύρια έναντι στόχου 1,23 δισ. και στο δεύτερο εξάμηνο απορροφήσαμε 2,56 δισ. έναντι στόχου 2,49 δισ. ευρώ”.

Υπογράμμισε δε, ότι «κανένα ελληνικό πρόγραμμα δεν έχασε πόρους από την εφαρμογή του κανόνα Ν+3 στο τέλος του 2012».

Keywords
Τυχαία Θέματα