ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΖΗΤΗΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ

Θετικό κλίμα για τις ελληνικές θέσεις φέρεται να συνάντησε ο Κ. Χατζηδάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής, παρά τη σαφή αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ στην αποτυχία της Ελλάδος, συγκριτικά με Πορτογαλία και Ιρλανδία.

«Στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία υπήρξε πρόοδος, σε αντίθεση με την Ελλάδα που υπήρξαν προβλήματα» ανέφερε

η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη συνεδρίαση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που προηγήθηκε του Συμβουλίου Κορυφής.

Αυτή φαίνεται ότι ήταν και η μόνη αναφορά στη χώρα μας, καθώς οι δυσμενείς εξελίξεις σε Ισπανία και Ιταλία αλλά και ο πόλεμος «βόρειων και νότιων» κυριαρχούν στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Σύμφωνα με μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο Κ. Χατζηδάκης που συμμετείχε, αντί του Αντ. Σαμαρά, στη Σύνοδο του ΕΛΚ δεν αντιμετώπισε σοβαρές ενστάσεις.

Άλλωστε και ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να καθησυχάσει τους συνομιλητές του καθώς δεσμεύθηκε για σεβασμό των υπογραφών και των συμφωνηθέντων και εμπέδωση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, έθεσε και την ελληνική πραγματικότητα αναδεικνύοντας την πρωτόγνωρη ύφεση, την έλλειψη ρευστότητας αλλά και την υψηλή ανεργία, ζητώντας το ελληνικό πρόγραμμα να καταστεί πιο λειτουργικό. Κατέστησε σαφές ότι για την ελληνική πλευρά αποτελεί προτεραιότητα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να αποτραπεί ένα ατύχημα που θα έριχνε την ελληνική οικονομία σε μαύρη τρύπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στους Ευρωπαίους συνομιλητές του τα κυβερνητικά σχέδια για ένα νέο φορολογικό καθεστώς, περιορισμό της γραφειοκρατίας και άμεση προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα