Χεζμπολάχ: «Δεν θα νικήσουν οι αντάρτες στην Συρία»

Το μήνυμα αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των αντικαθεστωτικών, οι οποίοι μεταξύ άλλων επιμένουν ότι η Χεζμπολάχ συνεχίζει να στηρίζει τον Μπασάρ αλ Άσαντ, αν και η σιιτική ένοπλη οργάνωση αρνείται τις κατηγορίες.

Πάντως συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Δαμασκό με συριακά μαχητικά αεροσκάφη να έχουν πλήξει τουλάχιστον δύο ρουκέτες το παλαιστινιακό προσφυγικό στρατόπεδο Γιαρμούκ στη Δαμασκό. Όπως σημειώνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Από τον βομβαρδισμό άμαχοι σκοτώθηκαν.

Σήμερα, οι μάχες αναπτύσσονται γύρω

από την Δαμασκό, όπου ο στρατός βομβαρδίζει τη συνοικία Ασαλί καθώς επίσης και τις περιοχές Χαράστα και Ερμπίν, στην ανατολική Γούτα.

Χθες, οι αντικαθεστωτικοί της ταξιαρχίας του Αλ-Ταουχίντ ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν την στρατιωτική βάση στο Χαλέπι, αλλά στην μάχη σκοτώθηκε ο επικεφαλής της. «Τουλάχιστον 100 στρατιώτες συνελήφθησαν όμηροι και 150 αποφάσισαν να έρθουν μαζί μας. Οι στρατιώτες ήταν όλοι πεινασμένοι εξαιτίας της πολιορκίας», σημείωσε υψηλόβαθμος της ταξιαρχίας.

Συνολικά, από τις συγκρούσεις 100 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα