Χώρο και …ρόλο στην κυβέρνηση θέλει το ΠΑΣΟΚ

Επιμένοντας ότι «δεν χαρίζουμε την κυβέρνηση σε κανέναν, και σίγουρα όχι στην ΝΔ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να κάνει διακριτή την παρουσία του κόμματός του στα κυβερνητικά δρώμενα, αλλά και να διεκδικήσει θέσεις στο σχήμα τόσο για τον εαυτό του όσο και για πολιτικά στελέχη του.

Εξού και η επαναφορά χθες του αιτήματος για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και των κανόνων λειτουργίας που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ τους. Εκτιμώντας

ότι δεν προωθείται με τον ρυθμό που θα έπρεπε το κυβερνητικό έργο, ζητά μεγαλύτερη εγρήγορση, συνδέοντάς την με την υιοθέτηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ σε θέματα που θεωρεί σημαντικά, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού. Παράλληλα, ζητά εντονότερη διαπραγμάτευση με την τρόικα και έμφαση στους στόχους του προγράμματος και την πραγματική επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

Στην πραγματικότητα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όχι απλώς θέλει να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά να θέσει και τους όρους του. Ξέρει όμως πολύ καλά, πως δεν είναι σε θέση να το κάνει. Έτσι, εξακολουθεί να προσπαθεί να προσεγγίσει την ΔΗΜΑΡ ώστε να δημιουργήσει τον περίφημο «προοδευτικό πόλο» στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ελπίζοντας πως έτσι θα περνά πιο εύκολα η …γραμμή του. Παρά την σύμπνοια ωστόσο που παρατηρήθηκε στην τελευταία συνάντησή του (με δική του πρωτοβουλία) με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, την οποία και αποκάλυψε το matrix24.gr, και μάλιστα σε σημαντικά θέματα, όπως για παράδειγμα η αντίθετη στάση τους στην προοπτική επέκτασης του «χαρατσιού» στα ακίνητα, ο δρόμος για τη «σύμπλευση» που ονειρεύεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με στόχο ως και την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές, είναι πολύ μακρύς και δύσβατος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη διαψεύδουν μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε συζήτηση περί …κεντροαριστεράς στην συνάντησή τους αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα