ΔΑΝΙΑ: ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Στην εισήγηση προς τις εμπορικές εταιρείες της Δανίας να βάζουν ειδικές σημάνσεις και ετικέτες στα αγροτικά προϊόντα που προέρχονται από ισραηλινούς οικισμούς σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Η κυβέρνηση πρόκειται να προετοιμάσει ένα σύστημα πληροφόρησης που θα βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των εμπόρων που θα κατηγοριοποιεί τα αγροτικά προϊόντα που προέρχονται από ισραηλινούς οικισμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών

Γιαν Έλερμαν-Κινγκόμπε.

Ο ίδιος αιτιολόγησε την απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι «πρόκειται για ένα βήμα που υποδεικνύει σαφώς στους καταναλωτές πως τα αγαθά αυτά παράγονται υπό συνθήκες τις οποίες η κυβέρνηση της Δανίας, όπως και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, απορρίπτουν».

«Ως εκ τούτου εναπόκειται στους καταναλωτές να αποφασίσουν εάν θέλουν να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, ή όχι» συμπλήρωσε και ο υπουργός Βίλι Σέβνταλ.

«Πιστεύω πραγματικά πως αυτές οι ενδείξεις θα έχουν άμεσο και σημαντικό αντίκτυπο στις εισαγωγές, αλλά έως ποίου βαθμού επακριβώς, είναι αδύνατο να το υπολογίσουμε», πρόσθεσε ο Σέβνταλ.

Επίσης όπως έγινε γνωστό εντός ολίγων εβδομάδων θα δημοσιευθεί μια  βάση δεδομένων στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Γεωργικών Προϊόντων και  θα «εναπόκειται στις υπεραγορές και τους εμπόρους να αποφασίσουν» εάν θα υιοθετήσουν αυτήν τη διάκριση, τόνισε ο Σέβνταλ.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα