ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ «ΔΡΑΣΗΣ» – «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ»

Αποφασίστηκε και επίσημα σήμερα η κοινή κάθοδος στις προσεχείς εκλογές των κομμάτων «Δημιουργία Ξανά» και «Δράσης».

Όπως δήλωσαν οι επικεφαλής των δύο κομμάτων, Θάνος Τζήμερος και Στέφανος Μάνος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα, «στις επόμενες εκλογές

κρίνονται σχεδόν τα πάντα» και η κοινή κάθοδος γίνεται προκειμένου να υπάρξει μια «καθαρή μεταρρυθμιστική φωνή» στη Βουλή, που «θα πιέσει αλλά και θα στηρίξει» την επόμενη κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης όπως ανακοίνωσαν τα  δύο κόμματα θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους και θα βαδίσουν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με τα οποία, η Δημιουργία Ξανά έλαβε 2,15% και η Δράση 1,8%.

Τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών αθροιστικά για τα δύο κόμματα, δίνουν ένα 3%  για είσοδο στη Βουλή που σημαίνει  πέντε βουλευτές στη Δημιουργία Ξανά και τέσσερις στη Δράση,  ενώ επισημάνθηκε ότι  δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας σε εκλόγιμη θέση, ακόμη και αν υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Ο κ. Μάνος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι η συμμαχία Δράσης- Φιλελεύθερης Συμμαχίας διατηρείται, αλλά η συμφωνία για τη δημιουργία συνασπισμού έγινε μεταξύ της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά και απέφυγε να διευκρινίσει περισσότερα, περιοριζόμενος να τονίσει τη δυναμική που προκύπτει από τη νέα συμμαχία.

Από την πλευρά του ο  Τζήμερος είπε ότι «θα στηρίξουμε και θα πιέσουμε την επόμενη κυβέρνηση προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων».

«Θα ψηφίσουμε όποιο νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή και είναι μεταρρυθμιστικό, απ’ όπου κι αν προέρχεται και θα καταψηφίσουμε ό,τι αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις, απ’ όπου κι αν προέρχεται» είπε ο Τζήμερος, τονίζοντας ότι «αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός».

«Ο ρόλος μας, αν μπούμε στη Βουλή θα είναι σταθεροποιητικός και έντονα μεταρρυθμιστικός» δήλωσε ο Στέφανος Μάνος.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, ο κ. Τζήμερος δεν απέκλεισε συμμετοχή του συνασπισμού στη νέα κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι θέτει στην πρώτη σειρά των μεταρρυθμίσεων την αλλαγή της σχέσης πολίτη- πολιτείας και την ολοκλήρωση, από την επομένη, 18 Ιουνίου, της μηχανοργάνωσης, αλλαγές με μεγάλες πρακτικές εφαρμογές και απελευθέρωση δυνάμεων του δημοσίου τομέα.

Σε ερώτηση αν τάσσονται υπέρ των απολύσεων 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι Μάνος και Τζήμερος απάντησαν ότι πρέπει να γίνουν τα σωστά βήματα και ότι αν απομονώσουμε ένα στοιχείο όπως αυτό, αυθαίρετα, χωρίς να αλλάξουν ταυτόχρονα οι αντιπαραγωγικοί νόμοι και η γραφειοκρατία, «το αποτέλεσμα θα είναι το απόλυτο μηδέν».

«Πρέπει τα πράγματα να γίνουν με τη σωστή σειρά: απελευθέρωση της οικονομίας, τόνωση των επενδύσεων και σιγά- σιγά χτίσιμο του νέου Δημοσίου» είπε ο Τζήμερος

Ενώ ο Στέφανος Μάνος τόνισε ότι η  απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015 αποτελεί πρόβλεψη του μνημονίου, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί «αν φτιάξουμε ένα δικό μας πρόγραμμα, λειτουργικό με βαθειές μεταρρυθμίσεις».

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα