Τρεις νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από τις εκρήξεις στη Βοστόνη

Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις κοντά στο 673 της οδού Μπόστον, 50 μέτρα περίπου πριν από τη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης, σε κερκίδες θεατών. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη, στη Βιβλιοθήκη “Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι” της Βοστόνης, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Στο σημείο των εκρήξεων επικράτησε πανδαιμόνιο μεταξύ των θεατών και των

αθλητών, ενώ επιτόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την άμεση εκκένωση του χώρου. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκτός από τους τρεις μηχανισμούς που εξερράγησαν, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί πριν πυροδοτηθούν.

Από την πρώτη στιγμή ασθενοφόρα μετέφεραν περισσότερους από 100 τραυματίες σε νοσοκομεία. Ο Ερυθρός Σταυρός έστησε ένα πρόχειρο χώρο παροχής πρώτων βοηθειών.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για δύο εκρήξεις με μικρή διαφορά η μια από την άλλη. Το περιστατικό συνέβη τρεις ώρες μετά το τερματισμό του πρώτου αθλητή.

Οι αρχές ασφαλείας έχουν λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας από το φόβο και νέων εκρήξεων. Ήδη διατάχθηκε το κλείσιμο του αεροδρομίου της πόλης, ενώ τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ώστε να μην μπορεί να γίνει πυροδότηση νέων εκρηκτικών μηχανισμών και διατάχθηκε η εκκένωση των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον αλλά και στον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο.

Η εφημερίδα Boston Globe ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι τουλάχιστον δώδεκα έχουν τραυματιστεί, ενώ νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών σε περισσότερους από εκατό.

Όπως μεταδίδει το BBC, βίντεο και φωτογραφίες απεικονίζουν σκηνές σύγχυσης και ματωμένους θεατές να μεταφέρονται σε υπαίθρια ιατρεία.

Όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια δεδομένου ότι σήμερα στις ΗΠΑ είναι εθνική γιορτή. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι πολιτείες των ΗΠΑ με ιδιαιτέρα αυξημένα μέτρα στη Νέα Υόρκη.

Οι Έλληνες αθλητές που πήραν μέρος στον Μαραθώνιο είναι καλά στην υγεία τους καθώς έτρεχαν σε γκρουπ και βρίσκονταν σε απόσταση από το σημείο των εκρήξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα