Και το όνομα αυτού «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»

Με την ανακοίνωση, δε, κιόλας του κόμματος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς, σε μία προσπάθεια να ξαναγίνει μεγάλη η δημοκρατική παράταξη στην χώρα. Όσο για τις θέσεις του κόμματος, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στο Σπόρτινγκ, θα τεθούν σε συζήτηση και επεξεργασία στις περιφερειακές συνδιασκέψεις που θα διεξαχθούν ως το τέλος του Ιουνίου και θα τεθούν τελικώς στη δοκιμασία του συνεδρίου του κόμματος, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ.Λοβέρδος.

«Θέλουμε

να αναδείξουμε ηγετικά στελέχη, και όχι ηγεμόνες και Μεσσίες… Ακριβά τους πληρώσαμε όλοι! Θέλουμε να αναδείξουμε θέσεις άμεσης δράσεις. Και όχι πλήρεις καταλόγους ψεμμάτων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων!», είπε από το βήμα της εκδήλωσης παρουσίασης του νέου του κόμματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Παράλληλα, άσκησε αυστηρή κριτική σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και κάλεσε τους πολίτες στο πλευρό της νέας προσπάθειας.

Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υπάρξει ελπίδα και ταυτίζοντας το κόμμα του με τη γέννησή της, ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι η τρικομματική κυβέρνηση σήμερα κρύβεται και ακολουθεί τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που κατέστρεψαν την χώρα. «Τα κόμματά της κοιτούν τον εαυτό τους και όχι τους πολίτες. Αντί να ριχτούν στην μάχη με όλες τις δυνάμεις τους τον Ιούνιο, προτίμησαν μία ʽφιλική συμμετοχήʼ στην κυβέρνηση και τώρα παρακαλάνε», είπε.

Κριτική όμως επιφύλαξε και στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για κόμματα που συναγωνίζονται σε δημαγωγία, σε «επικίνδυνους όπως αποδείχτηκε στην Κύπρο παληκαρισμούς», σε λαϊκισμό δίχως προτάσεις… Ειδικά, δε, για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος, παρουσίασε το κόμμα του, αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει ένα νέο κόμμα ευθύνης και όχι «μία ακόμα γκρούπα διαμαρτυρίας». Μίλησε για ένα κόμμα που θα συμβάλει με πεντακάθαρο, λιτό και αποτελεσματικό έργο στη Νέα Ελληνική Ανόρθωση, κάτι που είχε αποτυπώσει και σε κείμενό του προεκλογικά.

Μίλησε για ένα κόμμα που στα δέκα στελέχη του μόνο τα τρία θα έχουν εμπειρία στην πολιτική και οι υπόλοιποι θα είναι είτε νέοι στην πολιτική, αλλά με πορεία στην επιστήμη και την εργασία, είτε νέοι σε ηλικία.

Όσο για την ΕΕ, υποστήριξε ότι το νέο κόμμα θα δώσει τον αγώνα για την πολιτική Ένωση της Ευρώπης, χαρακτηρίζοντας ως ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, την απομάκρυνση του ΔΝΤ. «Ούτε χρήματα προσφέρει πολλά, ούτε τεχνογνωσία», υποστήριξε, καλώντας σε αυτοκριτική τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε κατά τον ίδιο το ΔΝΤ σε συμμαχία κατά της ΕΕ.

Παρατηρώντας ότι αντιμετωπίζουμε ως χώρα παράλληλα κρίση δημόσιου χρέους και κρίση ανταγωνιστικότητας, υπερασπίστηκε την πολιτική της προσφυγής στην ΕΕ, αποφεύγοντας για πρώτη φορά στην ιστορία πτωχεύσεων της χώρας την προσφυγή σε τοκογλύφους.

Αναφέρθηκε πάντως στην ανάγκη να κτυπηθεί η κρατική γραφειοκρατία, αποδίδοντάς της μάλιστα σημασία εθνικού, δηλαδή στρατηγικού στόχου για το κόμμα του. Υποστήριξε άλλωστε, πως σε αυτό δεν χωρούν όσοι δεν πιστεύουν ότι πρέπει να μετατραπεί το Δημόσιο σε εργαλείο στήριξης του ιδιωτικού τομέα και όσοι δεν θέλουν την πάταξη των παρασιτικών κερδοσκόπων προς όφελος του πολίτη. Το ίδιο και όσοι είναι ακραίοι, λαϊκιστές και δημαγωγοί. Αντίθετα, κάλεσε όλους του άλλους πολίτες στο πλευρό του.

Ειδικά για την τρικομματική, υποστήριξε ότι δεν τα καταφέρνει επειδή δεν έχει αντι-υφεσιακό σχέδιο αλλά λειτουργεί παραδοσιακά, επειδή επικράτησε η μικροπολιτική στην λειτουργία της και επειδή ακολουθούνται ακόμα καταστροφικές πελατειακές λογικές. Κάλεσε λοιπόν, μέσα από το κόμμα του στον επαναπατρισμό ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Παράταξης που αναζήτησαν αλλού λύση, αλλά δεν ικανοποιήθηκαν. «Να ξανασυναντηθούμε και με όσους πολίτες παραμένουν ακόμα στο ΠΑΣΟΚ ή μετακινήθηκαν από αυτό στη ΔΗΜΑΡ», είπε, μεταξύ άλλων.

Υποστήριξε άλλωστε πως «κρατάμε την ιδεολογία μας, αλλά κατεβάζουμε τις ταμπέλες», καλώντας τον κόσμο να τους κατατάξει κάπου με βάση το έργο και τον λόγο τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα