Δεν αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο ο Κουβέλης

«Η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη, αντιθέτως, να οδεύσει προς εκλογές. Εκείνο που χρειάζεται είναι αλλαγή της πολιτικής. Η πολιτική σταθερότητα δεν συνδέεται με τη συντηρητική κατ’ ανάγκη πολιτική» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης

(TV100).

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής τους, καθώς όπως δήλωσε «Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί, οφείλει να αξιοποιήσει την ομολογία των εταίρων μας ότι έχουν γίνει λάθη, προκειμένου να διεκδικήσει καλύτερες ρυθμίσεις, προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από τις επαχθείς ρυθμίσεις του μνημονίου. Αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο εκλογών, περίπου στην περίοδο του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου».

Σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο κ.Κουβέλης απάντησε πως δεν ακολουθήθηκε η πολιτική που έπρεπε να ακολουθηθεί, ενώ αναφέρθηκε στις αθετήσεις των συμφωνηθέντων, φέρνοντας ως παράδειγμα τη ΔΕΗ, για την οποία σημείωσε «ναι μεν η ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να απελευθερωθεί, αλλά τα δίκτυα, ο εξοπλισμός και οι υποδομές της ΔΕΗ πρέπει να μείνουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου», κάτι για το οποίο είχε γίνει «γραπτή συμφωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα