«Δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ του Σαμαρά»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η κ. Διαμαντοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, διέψευσε πως η ίδια σκοπεύει να κάνει κόμμα, ενώ υπογράμμισε με έμφαση ότι ανήκει στον χώρο της Κεντροαριστεράς και την ενδιαφέρει να συμμετάσχει στις σχετικές διεργασίες.

Αναφερόμενη σε σενάρια που θέλουν πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να παίρνουν «μετεγγραφή» στη ΝΔ, η Άννα Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι «δεν έχει και δεν πρόκειται να έχει καμία σχέση

με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά». Ερωτηθείσα αν σκοπεύει να κάνει κόμμα, η πρώην υπουργός τάχθηκε κατά του «τεμαχισμού» των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. «Έχω κάνει σαφές ότι δεν θα κάνω κόμμα και όσα ειπώθηκαν είναι πραγματικά ανοησίες, διότι πιστεύω ότι δεν μπορεί καθένας να κάνει κόμμα και να γίνει μια πανσπερμία, να τεμαχιστούν οι δυνάμεις και έτσι να μην οδηγήσει στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτό όμως που θα κάνω είναι να συνεισφέρω με όποιες δυνάμεις μπορώ και κυρίως στην πρόταση –γιατί αυτό θέλουμε– για την Κεντροαριστερά. Είναι πολύ σημαντικό να ανασυντεθεί, διότι η γεωγραφία του πολιτικού μας συστήματος τον χρειάζεται και επ’ ουδενί δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τον κομμουνιστογενή ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται αυτός ο χώρος για να πει κάτι. Όχι για να είναι ένωση προσώπων και να καλύπτει φιλοδοξίες. Να παλέψει και με τους ανθρώπους που έχει να έχει μια συγκεκριμένη πορεία. Κινητικότητα υπάρχει και είναι μεγάλη, αλλά έτσι όπως γίνεται, εξαντλείται στη συνεργασία προσώπων και κομμάτων», επισήμανε η κ. Διαμαντοπούλου.

Κατά κυβέρνησης

Παράλληλα, η Άννα Διαμαντοπούλου έδειξε ότι δεν πείθεται από το «success story» της κυβέρνησης και άφησε αιχμές πως η τελευταία δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες. «Η κατάσταση δεν βελτιώνεται με τον τρόπο που παρουσιάζει η κυβέρνηση και μετά την εμπειρία της διαχείρισης κρίσης και πολλών χρόνων πολιτικής (εμπειρίας) μετά τη Μεταπολίτευση, το να μη λέμε την αλήθεια και να μην παρουσιάζουμε τα πράγματα όπως είναι, είναι κάτι που το έχει πληρώσει το πολιτικό σύστημα», προειδοποίησε η πρώην υπουργός, παραδεχόμενη, πάντως, ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει θετικές ειδήσεις. «Μετά την άνοιξη και το success story, καταλαβαίνουμε όλοι την ανάγκη να υπάρξουν θετικές ειδήσεις, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο που θα οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα. Ότι πιστεύει ο κόσμος πως κάτι γίνεται και μετά ο κόσμος αισθάνεται ότι πηγαίνει στα τάρταρα», κατέληξε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα