«Δεν είναι ακόμη απαραίτητες οι κυρώσεις στο Ιράν»

Ενώ οι Αμερικανοί γερουσιαστές επιθυμούν την υιοθέτηση μιας νέας σειράς κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, για να κλιμακωθεί η πίεση στην Ισλαμική Δημοκρατία, ο Ομπάμα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ότι «δεν χάνουμε τίποτα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διαπραγμάτευσης», όπως αυτή έχει καθοριστεί από την προσωρινή συμφωνία της Γενεύης στα τέλη Νοεμβρίου.

«Θα εξετάσουμε (το ενδεχόμενο των κυρώσεων) με περισσότερη σαφήνεια σε σχέση με το παρελθόν όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα τους επόμενους 6 μήνες. Θα γνωρίζουμε εάν εκείνοι (οι Ιρανοί) έχουν παραβιάσει τους όρους

της συμφωνίας», προσέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σημείωσε επίσης ότι εάν το Ιράν δεν προσφέρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τον ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού του προγράμματος, «δεν θα είναι διόλου δύσκολη» η ενίσχυση των κυρώσεων.

«Όμως αν θέλουμε να διαπραγματευτούμε σοβαρά πρέπει να δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα κατά την οποία οι Ιρανοί θα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε δύσκολες κινήσεις, που είναι αντίθετες στην ιδεολογία τους, τη ρητορική τους, το ένστικτό τους, τις υποψίες τους για εμάς» παρατήρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα