Δεν είναι πειστικός ο Ολάντ

Το 61% όσων ερωτήθηκαν είπε ότι θεωρεί πως ο Ολάντ φάνηκε «αποφασιστικός», ενώ αντίθετη άποψη εξέφερε το 39%.

Αντίστοιχα το 52% τον θεωρεί «ειλικρινή», σε αντίθεση με το 48% που δεν τον θεωρεί και το 51% πιστεύει πως είναι«θαρραλέος», ενώ αντίθετη άποψη διατύπωσε το 49%.

Παρόλα αυτά μόλις το 32% βρήκε ότι ο πρόεδρος Ολάντ ήταν «πειστικός», ενώ το αντίθετο πιστεύει το 68%. Επιπρόσθετα το 38% είπε πως συμπέρανε ότι ο πρόεδρος «ακούει τους Γάλλους», ενώ το αντίθετο έκρινε το 62% και μόλις το 30% βρήκε ότι ήταν «καθησυχαστικός» ενώ το αντίθετο εκτίμησε

το 70%.

Σε ειδικότερες ερωτήσεις, για τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος, το 70% των ερωτηθέντων είπε πως θεωρεί ότι ο Ολάντ «δεν ήταν πειστικός» όσον αφορά τις προσπάθειες μείωσης της ανεργίας, τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος διαμέσου της περιστολής των δημοσίων δαπανών το 66%, θέματα δημοσιονομικής πολιτικής το 65% και σε ό,τι αφορά την Ευρώπη το 63%.

Αντιθέτως ο Ολάντ εμφανίστηκε «πειστικός» όταν αναφέρθηκε στην γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί (από το 69%), στο θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και της υιοθεσίας παιδιών από μέρους ομοφυλόφιλων ζευγαριών (από το 51%), αλλά και στο θέμα των συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων (από το 49%), σύμφωνα με την έρευνα.

Η δημοσκόπηση έγινε την 29η Μαρτίου και δείγμα ήταν 573 πρόσωπα που δήλωσαν ότι παρακολούθησαν —εν μέρει ή ολόκληρη— τη συνέντευξη του Ολάντ στο France 2, το δεύτερο κανάλι της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης, μέρος ενός ευρύτερου δείγματος 1.054 ανθρώπων 18 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολάντ,olant