«Δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια»

23:15 7/8/2013 - Πηγή: Matrix24

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με οποιοδήποτε είδος επίθεσης, ή τρομοκρατία», δήλωσε ο Μπονιφάς Εμουανίκι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε υποθέσεις, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν θεωρούμε πως υφίσταται οποιαδήποτε τέτοια σχέση», είπε ο αξιωματικός αυτός αναφερόμενος στην επέτειο των επιθέσεων στις πρεσβείες των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι της Κένυας και στο Νταρ ες Σαλάμ της γειτονικής Τανζανίας.

Η πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένες

ζημιές στο μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο της ανατολικής Αφρικής σήμερα, προκαλώντας ακυρώσεις πολλών διεθνών πτήσεων.

Οι αρχές ανέφεραν ότι αύριο θα αρχίσουν να προετοιμάζουν τον διάδρομο και το τερματικό των αποπροσγειώσεων των αεροσκαφών που εκτελούν εσωτερικές πτήσεις –που δεν επλήγη από την πυρκαγιά– για να υποδέχεται τις διεθνείς, χρησιμοποιώντας σκηνές για να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος. Οι εγχώριες πτήσεις άρχισαν να εκτελούνται και πάλι από το απόγευμα σήμερα, ενώ αναμενόταν να ξαναρχίσουν κανονικά και οι εμπορευματικές πτήσεις απόψε.

Η μεγάλη θερμότητα που αναπτύχθηκε από τη φωτιά απώθησε αρχικά τους πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν μια μάχη πέντε ωρών για να κατασβέσουν την πυρκαγιά – τη χειρότερη που έχει εκδηλωθεί ποτέ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζόμο Κενυάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα