Δεν ήξερε για το «μαύρο χρήμα» η λογίστρια του Άκη

«Καλύψαμε τον Υπουργό στο περιουσιακό κομμάτι, δεν καλύψαμε την παράνομη περιουσία του» είπε για λογαριασμό της λογίστριας. Περιέγραψε τη σχέση εξάρτησης της από τον Άκη Τσοχατζόπουλο που έφτανε» έως και την ηρωοποίησή του, γιατί ήταν ο Υπουργός με το μεγαλύτερο εκτόπισμα ακόμα και επί κραταιού Ανδρέα Παπανδρέου».

Και ο κ. Ξανθόπουλος πρόσθεσε πως όσα αποκάλυψε απολογούμενη η κατηγορούμενη «δεν είναι προϊόν κακότητας η ρεβανσισμού έναντι του πρώην Υπουργού,

αλλά είναι προσπάθεια για να διαφυλάξει την προσωπική της αξιοπρέπεια». Έκλεισε δε την αγόρευση του καλώντας ουσιαστικά να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του. Επικαλέστηκε δε την υπόθεση Κοσκωτά, όπου ο κατηγορούμενος τους είχε πει για τις γραμματείς του “Τι τις φέρνετε εδώ; Έτρεμαν που μου έφερναν καφέ”».

Η σκυτάλη των αγορεύσεων πέρασε στο δικηγόρο του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος είπε ότι με τον εντολέα του δεν θέλησε να ακολουθήσει τους κανόνες που ακολουθούν κατηγορούμενους σε δίκες της μαφίας. Δεν τήρησε την ομερτά, αλλά είπε στον Τσοχατζόπουλο: «Φέρσου σαν άντρας, φέρσου σαν ηλικιωμένος, φέρσου σαν Έλληνας».

Χαρακτήρισε καθοριστική την απολογία Ζήγρα για την παράνομη δράση Τσοχατζοπουλου, αλλά και την αποκάλυψη της δράσης του προφυλακισμένου πλέον πρώην υπουργού της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη. Και ζήτησε να τον κρίνουν με επιείκεια και να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικό, παραδεχόμενος ότι τον «προδότη» δεν τον συμπαθεί κανείς. O Στέλιος Γακρίπης είπε ότι «δεν είναι αρκετό που ομολογήσαμε την ενοχή μας όταν δυο λαοί, ο ελληνικός και ο Κυπριακός δοκιμάζονται τόσο δύσκολα. Κάποιοι κατηγορούμενοι μίλησαν για τα παιδιά τους. Υπάρχουν και τα άλλα παιδιά που τους έχουν κλέψει το μέλλον. Πρέπει να βρούμε τρόπο να τους το επιστρέψουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα