ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

08:50 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Κατηγορηματικά αποκλείουν πηγές της Κουμουνδούρου στο matrix24.gr το ενδεχόμενο να συναντηθεί ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, ακόμη κι αν τού απευθύνουν πρόσκληση.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, σε κάθε επίσκεψή τους στη χώρα μας, συνηθίζουν να βλέπουν τους αρχηγούς των κομμάτων και, τουλάχιστον, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντώνης Σαμαράς,

ακόμη και πριν συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου, συναντάτο με την τρόικα (με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης), έστω και χωρίς κάμερες.

Παρόλα αυτά, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αποκλείουν να… ακολουθήσει ο νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το παράδειγμα Σαμαρά, αφήνοντας ανοιχτό μόνο το ενδεχόμενο να συναντηθούν στελέχη του ΣΥΝ με κατώτερα κλιμάκια της τρόικας, που θα διαδεχθούν τους Τόμσεν, Μαζούχ και Μαζούχ στους ελέγχους ανά υπουργείο.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει φτάσει σχετικό αίτημα, ενώ, όπως αποκαλύπτει το matrix24.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φροντίσει να διαμηνύσει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι επ’ ουδενί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καθόταν στο τραπέζι του διαλόγου με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν –και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στην Κουμουνδούρου- αυτή τη φορά τουλάχιστον, οι «τροϊκανοί» δεν θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα περιοριστούν στους υπουργούς και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Παράλληλα, θα γίνουν δεκτοί και από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα