«Δεν θα ξαναδώσω για εκδηλώσεις τον Άγιο Παντελεήμονα»

Ο Γιώργος Καμίνης είπε ότι, δεν θα ξαναδώσει άδεια για διοργάνωση εκδηλώσεων στον Άγιο Παντελεήμονα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «αν συνεχίσει η πλατεία να χρησιμοποιείται για μάχη συμβόλων, είμαι υποχρεωμένος να μην την ξαναδώσω» και προσέθεσε ότι πλέον τις πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διοργανώνει ο ίδιος ο δήμος Αθηναίων.

Κι’ αυτό όμως, όπως είπε, θα είναι δύσκολο διότι «σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης της παιδικής χαράς και συνολικά της πλατείας».

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Φώτης Ιγνατίου ζήτησε να μη δοθεί άδεια

ούτε για την αυριανή κινητοποίηση.

Ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να μη στοχοποιούμε ανθρώπους. Οι αντιμνημονιακές γραμμές έχουν μπερδευτεί και η Χρυσή Αυγή βγαίνει στην επιφάνεια». Και προσέθεσε, σχολιάζοντας την απόφαση του δημάρχου να μην επιτρέψει τη διοργάνωση άλλων εκδηλώσεων έπειτα από αυτό το Σαββατοκύριακο στην περιοχή: «Πώς θα απαγορεύσουμε εκδηλώσεις; Αύριο θα απαγορεύσουμε μια πολιτική εκδήλωση;».

Υπενθυμίζεται ότι, για αύριο στις 12 το μεσημέρι έχει διοργανωθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας και πορεία προς τον Άγιο Παντελεήμονα. Τη συγκέντρωση διοργανώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά. Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα έχει προγραμματισθεί πολιτιστική εκδήλωση με μουσικούς και καλλιτέχνες του δρόμου.

Λίγο αργότερα και «ένα χιλιόμετρο μακριά» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καμίνης «οι νεοναζί έχουν προαναγγείλει τη δική τους κινητοποίηση». Συγκεκριμένα, αύριο στις έξι το απόγευμα η Χρυσή Αυγή διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα