Δεν τίθεται θέμα εταιρικού φόρου στην Κύπρο

Ο κ. Στεφάνου, κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι κράτη- μέλη της ευρωζώνης ζητούν ενιαίο εταιρικό φόρο για όλες τις χώρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου  είπε ότι ο Γερμανός υπουργός δεν αναφερόταν ειδικά στην Κύπρο. Το θέμα αυτό, τόνισε, δεν είναι σημερινό και υπάρχουν διαφωνίες από πολλές χώρες στον καθορισμό ενιαίου εταιρικού

φόρου.

Στο μεταξύ,  ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, διαβεβαίωσε ότι “Δεν έχει αλλάξει τίποτα” στη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η δήλωση αυτή αναφέρεται στην επιλογή της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να μην σχολιάσει δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου, προχθές, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι και η καγκελάριος Μέρκελ του έχει πει ότι συμφωνεί με την άποψη ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν λάθος.

«Το να μην σχολιάσει η καγκελάριος τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ερντογάν είναι επιταγή ευγενείας. Η στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης απέναντι στην Κύπρο, που αυτή την στιγμή ασκεί την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει αλλάξει τίποτα”, ανέφερε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα