ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση μετά από τρεις μήνες διοργανώθηκε σήμερα στην Μόσχα με αίτημα την απομάκρυνση του Προέδρου Πούτιν από την εξουσία.

Με συνθήματα όπως «Η Ρωσία χωρίς τον Πούτιν» χιλιάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στη Μόσχα. Κάποιοι δε εκ των διαδηλωτές

κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Ο Πούτιν είναι ένα παράσιτο», ενώ άλλοι φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης των τριών μελών του συγκροτήματος Pussy Riot.

Η κίνηση διαμαρτυρίας υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση, η οποία χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική» την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία ύστερα από τέσσερα χρόνια στην πρωθυπουργία και συνολικά 12 χρόνια στα ηνία της χώρας.

Η αντιπολίτευση επιχειρεί να ενώσει διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων εθνικιστών, αριστερών και φιλελεύθερων μεσοαστών, κάτω από έναν ηγέτη, χωρίς ωστόσο να διαθέτει σαφές πρόγραμμα πέραν της κοινής επιθυμίας της να απομακρύνει από την εξουσία τον 59χρονο επικεφαλής του Κρεμλίνου.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές μειονότητα που δεν απολαμβάνει ευρεία στήριξη στη χώρα αυτή με πληθυσμό μεγαλύτερο των 40 εκατομμυρίων κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα