ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ… ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

12:20 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Όρκους πίστης στην εκκλησία αλλά και στις… αποδοχές κληρικών και ενστόλων δίνουν τα κόμματα της κεντροδεξιάς ενόψει Κυριακής.


Η αναφορά του κ. Αντ. Σαμαρά, από το Ζάππειο IV, στην προστασία των αποδοχών των ρασοφόρων, των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ και ειδικών κατηγοριών των ενόπλων δυνάμενων, όπως οι πιλότοι, προκάλεσε αίσθηση σε κάποιους. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν μία τυχαία αναφορά. Είχαν προηγηθεί οι πιέσεις αρκετών μητροπολιτών και ενώσεων ιερέων με επιστολές

προς τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να διευκρινισθεί αν υπάρχει περίπτωση διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Της αναφοράς του κ. Σαμαρά – η οποία και προκάλεσε τις ιδιαίτερα θετικές αναφορές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Άνθιμου ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ηγέτη που δηλώνει το σεβασμό του στην Εκκλησία – ακολούθησαν οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες των Πάνου Καμμένου και Γιώργου Καρατζαφέρη, αφού επίσης επιχειρούν να αλιεύσουν ψηφοφόρους από το χριστεπώνυμο πλήθος.

«Έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρούμε την Εκκλησία βασικό θεσμό στήριξης του Ελληνισμού και εργαλείο μόχλευσης του Έθνους. Δεν δεχόμαστε τον κανόνα απολύσεων/προσλήψεων κληρικών που επιβάλλει το Μνημόνιο. Δεν δεχόμαστε την αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος. Δεν διαπραγματευόμαστε τον ιστορικό ρόλο της Ορθοδοξίας. Με την κυβέρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων η παραγκωνισμένη Εκκλησία θα σταθεί ξανά περήφανη στα πόδια της και θα περπατήσει μαζί με την Ελλάδα στο μέλλον» είναι η χαρακτηριστική ανακοίνωση που εξεδόθη από τον Πάνο Καμμένο.

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης προχώρησε χθες σε δωρεά, ύψους 15.000 ευρώ, προς τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος ενώ σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει πριν ανοίξουν οι κάλπες εάν υπάρχει σχεδιασμός για μείωση της μισθοδοσίας των κληρικών, σημειώνοντας πως «είναι κάτι που συζητείται όλο και πιο έντονα στις Βρυξέλλες και μάλιστα ισχυρίζονται οι άνθρωποι της Ευρώπης, ότι αυτό θα γίνει με τα μέτρα του Ιουνίου. Εμείς είμαστε στο πλευρό και των ρασοφόρων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και των Ενόπλων Δυνάμεων. Το έχουμε αποδείξει και θα είναι πάντα στο μυαλό μας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα