ΓΚΡΑΝ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΖΑΠΠΕΙΟ 5

11:30 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Στο χώρο του Ζαππείου, εκεί που παρουσίασε το σύνολο του προγράμματός του και επισφράγισε, το 2009, τη νίκη του στην κούρσα της Προεδρίας της Ν.Δ. κορυφώνει την προεκλογική του εκστρατεία ο Αντώνης Σαμαράς.


Μεγάλη κινητοποίηση για μία μαζική, στα μέτρα της εποχής, συγκέντρωση που θα κερδίσει τις εντυπώσεις πραγματοποιεί η Συγγρού ενόψει της αποψινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο. Μάλιστα, έχει ζητηθεί από όλους τους υποψηφίους

του λεκανοπεδίου να ματαιώσουν τις αποψινές τους συγκεντρώσεις προκειμένου οι οπαδοί του κόμματος να συρρεύσουν στο Ζάππειο ή, πάντως, να παρακολουθήσουν την ομιλία από την τηλεόραση.

Ο κ. Σαμαράς επέλεξε για άλλη μία φορά το Ζάππειο, το χώρο που παρουσίασε τις προγραμματικές του θέσεις αλλά και τις προτάσεις του για την οικονομία αλλά και το «σκηνικό» που κυριάρχησε στα προεκλογικά σποτ του κόμματος. Είναι ο ίδιος χώρος που, το Νοέμβριο του 2009, σηματοδότησε τη νίκη Σαμαρά στην κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Σε αντίθεση με τη σκηνοθεσία των προηγούμενων συγκεντρώσεων, όταν στην «πλάτη» του κ. Σαμαρά είχαν τοποθετηθεί οι νεολαίοι του κόμματος προκειμένου να δίδεται εικόνα μαζικότητας και ενθουσιασμού, στην αποψινή ομιλία τηλεοπτικό φόντο για τον Αντ. Σαμαρά θα αποτελέσει το φωτισμένο Ζάππειο Μέγαρο, σε μία σημειολογική προσπάθεια ενίσχυσης της πρωθυπουργικής εικόνας του προέδρου της Ν.Δ.

Παρών αναμένεται να δηλώσει για άλλη μία φορά ο Κ. Καραμανλής, μετά τη χθεσινή του παρουσία στην Θεσσαλονίκη και τη νέα στήριξη της εκλογικής προσπάθειας του κόμματος ενώ δεν αποκλείεται να χαιρετίσει, εκ μέρους του ΕΛΚ, ο κ. Βιλ. Μαρτένς που βρίσκεται στη χώρα μας.

Πολιτική σταθερότητα και εθνικοί τόνοι

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επιμείνει στο διακύβευμα της κάλπης, επαναλαμβάνοντας ότι απαιτείται στήριξη του μόνου κόμματος εξουσίας που άντεξε στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και έχει πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα συνδέσει την υπερψήφιση του κόμματός του με την αναγκαία «πολιτική σταθερότητα» την επομένη των εκλογών, επισείοντας τους κινδύνους κατάρρευσης όχι της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας.

Από την ομιλία δεν πρόκειται να λείψουν οι αναφορές στην οικονομία – εξαγγελίες κατά πολλούς – αλλά και η επανάληψη της βαθιάς πίστης που έχει ο κ. Σαμαράς τόσο στις δυνάμεις των ελλήνων όσο και στη θρησκεία. Μένει να αποδειχθεί αν η βραδινή ομιλία θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για τη Ν.Δ. προκειμένου να κάνει τη… διαφορά στις κάλπες της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα