Διακόπηκε η συνεδρίαση στη Βουλή

Αίτηση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την απόρριψη της αίτησης. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασαν, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα. Για αρκετά λεπτά επικράτησε ένταση στη Βουλή. «Το προεδρείο δεν εκβιάζεται με φωνές» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης,  ο οποίος στη συνέχεια, εφαρμόζοντας τον κανονισμό

της Βουλής αποφάσισε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.  Η συνεδρίαση διακόπηκε για μισή ώρα.

Η … κακή μέρα από το πρωί φαίνεται
Χαρακτηριστικοί της πόλωσης  που επικρατεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι διάλογοι σαν αυτοί που διημείφθησαν από το πρωί. Για παράδειγμα, η βουλευτής των Αν.Ελ. Χρ. Γιαταγάνα κραδαίνοντας το ογκώδες πολυνομοσχέδιο είπε: «αυτό εδώ το πράγμα διανεμήθηκε στους βουλευτές σήμερα το πρωί. Ποιος μπορεί να το διαβάσει. Εμείς θα το καταψηφίσουμε. Εσείς όμως που θα το ψηφίσετε  μην μας πείτε δικαιολογίες μετά όπως ο Χρυσοχοίδης…. Έχουμε γερμανοκρατούμενη κυβέρνηση».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «το πολυνομοσχέδιο ήρθε εκβιαστικά» και συμπλήρωσε ότι «αποτελεί εκτροπή του πολιτεύματος» το ότι ζητούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να ψηφιστεί.

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο είναι 798 σελίδων. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συνεδρίαση δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 10 ώρες, άρα τυπικά η ψηφοφορία πρέπει να ξεκινήσει περίπου στις 20:30 το βράδυ. Βέβαια, η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι αποκλείεται να γίνει ψηφοφορία πριν από τα μεσάνυχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα