Διχάζει την κυβέρνηση το αφορολόγητο των παιδιών

Η σημαντική επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά από το νέο φορολογικό δημιουργεί μείζον ζήτημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν να υπάρξει ρύθμιση ώστε να απολαμβάνουν φορολογικών προνομίων οι οικογένειες με παιδιά. Ο Γ. Στουρνάρας αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τις αντιπροσωπείες ΠΑΣΟΚ

και ΔΗΜΑΡ για την οριστικοποίηση του φορολογικού νομοσχέδιο, την ίδια στιγμή που το Μαξίμου αναζητά εναλλακτικές, μέσα πάντως στα στενά όρια που έχει θέσει η τρόικα. Δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνουν λόγο για οριακές αλλαγές και υπενθυμίζουν ότι η έγκριση της τρόικας αποτελεί προϋπόθεση για την κατάθεση του φορολογικού.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, αναμένεται να επαναλάβουν στη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα όσα είπαν, προ εβδομάδος, στις επαφές τους με τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη. Το ΠΑΣΟΚ ποσό από το φόρο ακινήτων (περί τα 150 εκατομμύρια) να μεταφερθούν για τη στήριξη οικογενειών με παιδιά, ενώ η ΔΗΜΑΡ ζητά αύξηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας προκειμένου να διατηρηθούν φορολογικές εκπτώσεις για τις οικογένειες με παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα