Διεργασίες εξόδου από το ευρώ βλέπει ο Αλαβάνος

Σχολιάζοντας τη θέση του για αποχώρηση από το ευρώ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι καμία μεγάλη πολιτική δύναμη δεν εκφράζει αυτή τη θέση, μέσα στην κοινωνία γίνονται οι σχετικές διεργασίες.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι «το νόμισμα δεν αρκεί από μόνο του, αλλά δεν μπορεί μια αλλαγή να μην έχει και το νόμισμα μέσα» και ανέφερε ως παράδειγμα την Ιαπωνία που υποτίμησε το γεν για να τονώσει

την ανταγωνιστικότητά τους. «Πρέπει να κάνουμε το ίδιο», υποστήριξε ο Αλέκος Αλαβάνος, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «ας σταματήσει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι η αποχώρηση από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την ελπίδα οι ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς να μπορέσουν να συναντηθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα. Βέβαια, αναφερόμενος στο ΚΚΕ σημείωσε ότι «κλειδώνεται συνεχώς στον εαυτό του» και σημείωσε πως ελπίζει στο συνέδριό τους να κάνουν πολιτικά ανοίγματα. Για τον Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι ως μέλος της κυβέρνησης στηρίζει πολιτικές που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και «ανέχεται πολιτικές, μέχρι το ακραίο μέτρο της επιστράτευσης», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «συμμετέχει σε μία εκστρατεία φόβου την οποία προωθεί το ίδιο το σύστημα», εννοώντας τη θέση για παραμονή της χώρας στο ευρώ. Παραδέχθηκε βέβαια, ότι, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αξιόλογα στελέχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα