ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την ίδια γνώμη με τον Χανς Ντίτριχ Γκένσερ δεν φαίνεται να έχει και ο Γενικός Γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών, που δηλώνει περίτρανα ότι «δεν μπορεί να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild, ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ προδίκασε ότι το 2013 η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα δεν δίστασε να επαναλάβει

την πρότασή του για συντεταγμένη έξοδο με «ένα σχέδιο Μάρσαλ για την οικονομική ανοικοδόμηση της Ελλάδς». Μετ’ επιτάσεως σημείωσε ότι «αν η Ελλάδα βελτιώσει ανάλογα την ανταγωνιστικότητά της, πρέπει να υπάρξει ως ανοιχτή επιλογή η επιστροφή της στο ευρώ».

Επειδή, όμως, οι απόψεις διίστανται, ο γενικός γραμματέας των Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ στην ίδια εφημερίδα υπογράμμισε: «Όποιος πιστεύει ότι μια έξοδος της Ελλάδας θα συνέφερε οικονομικά περισσότερο στο τέλος, υποκρίνεται». Ακολουθώντας, βέβαια, την γερμανική γραμμή ως προς την Ελλάδα, ο Πάτρικ Ντέρινγκ επέμεινε στην τήρηση των συμφωνηθέντων, αλλά χαρακτήρισε λάθος «να καταστεί τώρα η Ελλάδα βίαια παράδειγμα προς αποφυγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα