Δικαστήρια: Κλειστά λόγω μέτρων

Τελευταίοι μπήκαν στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων οι δικηγόροι όλης της χώρας,οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους σε όποιο σημείο της χώρας και αν βρίσκονται.

Οι δικηγόροι αντιδρούν στην κατάργηση της παρουσίας τους από τα συμβόλαια, μνημονιακό προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και την ένταξή στον ΕΟΠΥΥ.

Ανυποχώρητοι όμως εμφανίζονται δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι αποφασίζουν πλέον διά των διοικητικών τους συμβουλίων τα βήματά τους για την επόμενη μέρα

δίνοντας τη δική τους απάντηση στα σχεδιαζόμενα μέτρα για τις περικοπές των μισθών τους.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αποφάσισε ήδη να μην επιστρέψει καθ΄ολοκληρίαν στις έδρες πριν από τις 18 Νοεμβρίου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μάλιστα των εισαγγελέων « καταγγέλλει την ανυποχώρητη στάση της Κυβέρνησης και την επιμονή της για την θεσμική μας απαξίωση και διαβεβαιώνει την ελληνική κοινωνία ότι δεν θα καμφθεί το φρόνημα των Ελλήνων Εισαγγελέων από την στάση της αυτή, αλλά θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την πάταξη της κάθε μορφής εγκληματικότητας, που αφορά την οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2012 συνεχίζουν και οι δικαστές τις κινητοποιήσεις τους ,ενώ το Σάββατο το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης θα αποφασίσει αν θα ακολουθήσει ή όχι την τροχιά των εισαγγελέων.

Και ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί βρίσκονται σε απεργιακή τροχιά την Πέμπτη ,πριν καλά στεγνώσει το μελάνι από την ψηφοφορία των μέτρων, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συνεδριάζει προκειμένου να κρίνει το μείζον ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη των περικοπών στο ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών που έχει προκαλέσει αναταραχή στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα