ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ MORGAN STANLEY ΓΙΑ ΤΟ «ΓΑΜΟ» ΕΤΕ – ALPHA

Ποινικά υπόλογοι για σοβαρά αδικήματα βρίσκονται πλέον οι εκπρόσωποι του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου «Morgan Stanley» σχετικά παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια της επιχειρούμενης συγχώνευσης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank τον Ιανουάριο του 2011.

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ. Λάτσινου, άσκησε ποινική δίωξη σε

βάρος των νομίμων εκπροσώπων του Οίκου για τα αδικήματα της διάδοσης εν γνώσει ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και εμπορευσιμότητας χρηματοπιστωτικού μέσου προς απόκτηση περιουσιακού οφέλους, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και της χρήσης εν γνώσει προνομιακών πληροφοριών για την απόκτηση και τη διάθεση χρηματοπιστωτικών μέσων στα οποία αφορούν οι πληροφορίες αυτές, με σκοπό απόκτησης περιουσιακού οφέλους, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, η δε αξία των παράνομων συναλλαγών υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ Την άσκηση δίωξης είχε παραγγείλει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, οποίος διενήργησε πολύμηνη έρευνα. Τα αδικήματα που βαραίνουν τους εκπροσώπους του διεθνούς οίκου.

H εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και από δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αναφέρονταν σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια μετά τη διαρροή των εμπιστευτικών συζητήσεων κυρίως κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου όπου -σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα- υπήρξε αύξηση της τιμής των μετοχών της Alpha Bank κατά 33% και της Εθνικής κατά 18%.

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα