ΔΟΤΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΟΛΙΣ 8 ΜΗΝΩΝ

Δύναμη ψυχής από τους γονείς ενός αδικοχαμένου βρέφους μόλις 8 μηνών, που δώρισαν τα όργανα του για μεταμόσχευση.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Το κουράγιο να χαρίσουν τη ζωή μέσα από το θάνατο του παιδιού τους βρήκαν οι γονείς ενός 8μηνου βρέφους, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, πραγματοποιώντας την πρώτη δωρεά καρδιάς από τόσο μικρό σε ηλικία δότη.

Το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Α. Παίδων «Αγ. Σοφία». Αλλά, οι γονείς του, παρά το βαθύ τους πένθος, αποφάσισαν, κατόπιν παρότρυνσης και των ιατρών, να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Βέβαια,

η ηλικία του μικρού δότη επέβαλε ειδικούς χειρισμούς. Οι γιατροί στο Παίδων «Αγ. Σοφία», επικοινώνησαν άμεσα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος, σε συνεργασία με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία, ξεκίνησε τη διαδικασία της δωρεάς, ενώ αναζητούσε παράλληλα κατάλληλους μικρούς λήπτες σε όλη την Ευρώπη.

Η ανείπωτη θλίψη των γονιών του 8μηνου βρέφους μετατράπηκε σε ελπίδα για τους γονείς ενός άλλου κοριτσιού, μόλις 17 μηνών, στο Μιλάνο της Ιταλίας, το οποίο χρειαζόταν επειγόντως μόσχευμα καρδιάς, για να μπορέσει να επιβιώσει.

Για τα υπόλοιπα όργανα, δυστυχώς, δεν βρέθηκαν συμβατοί λήπτες.

Στήθηκε, λοιπόν, μια «γέφυρα ζωής» Ελλάδας – Ιταλίας και η ομάδα των Ιταλών χειρουργών προσήλθε με ιδιωτική πτήση από το Μιλάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα