ΔΥΣΠΙΣΤΑ ΤΑ ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Στο εξής οι Έλληνες ασθενείς θα προκαταβάλουν τα νοσήλια στα ελβετικά νοσοκομεία επειδή τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν υπερβολικά να πληρώσουν.

Αυτά περιλαμβάνει η απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «SonntagsBlick». Βέβαια, το μέτρο αυτό δεν αφορά τις περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών, αλλά λοιπές χειρουργικές επέμβασεις.

Σημειωτέον ότι στα τέλη του 2011 τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία όφειλαν 12,8 εκατ.ελβετικά φράγκα, περίπου 10,6 εκατ. ευρώ, στα ελβετικά νοσοκομεία για θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις τις οποίες

είχαν προεγκρίνει. «Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν προτού εισαχθούν στο νοσοκομείο», είπε ο εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ζυρίχης.

Αυτή η απόφαση θα ισχύει για όσο διάστημα τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στα ελβετικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που χρωστά χρήματα στα ελβετικά νοσοκομεία. Στα τέλη του 2011 το συνολικό ποσό για όλους τους ασθενείς από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που νοσηλεύτηκαν στην Ελβετία οφείλονταν 186 εκατ. ελβετικά φράγκα. Από την πλευρά της, η ίδια η Ελβετία οφείλει 79,6 εκατ. φράγκα για τα νοσήλια υπηκόων της στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα