ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΔΩ

Η Βάνα Πεφάνη γράφει και σκηνοθετεί ένα θεατρικό βασισμένο στη ζωή και το έργο του Ζαν Ζενέ στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

«Υπάρχει δικαιοσύνη σ’ αυτόν τον κόσμο;», «Υπάρχει επιβράβευση και τιμωρία;», «Οι κακοί βρίσκονται στη φυλακή και οι καλοί δικαιώνονται;», είναι τρία από τα βασικά ερωτήματα-άξονες πάνω στους οποίους η γνωστή ηθοποιός στήνει την παράσταση «Ένας Κάποιος Παράδεισος 2». Το έργο εκτυλίσσεται στη φυλακή όπου ο έγκλειστος για πολλοστή φορά, Ζενέ, προσπαθεί να τελειώσει ένα βιβλίο. Οι ήρωες ξεπηδούν

απ’ την φαντασία του, παίρνουν σάρκα και οστά, ζουν την δική τους ζωή στο περιθώριο, μισούν και λατρεύουν τον δημιουργό τους.

Η πραγματικότητα και η φαντασία του συγγραφέα μπλέκονται τόσο, που ο θεατής αδυνατεί να τις διακρίνει. Ο κόσμος του Ζενέ -πιο επίκαιρος από ποτέ σήμερα- γίνεται ο καθρέφτης του κόσμου μας. Η ματιά της Βάνας Πεφάνη μας ξεναγεί στο περιθώριο της ανθρώπινης κοινωνίας. Σε αυτά που μας πληγώνουν, μας τρομάζουν, μας έλκουν και μας απωθούν ταυτόχρονα ενώ αναδεικνύει ως μόνη βοήθεια στο ταξίδι τις ανθρώπινες αξίες και ως τελικό μοναδικό καταφύγιο τον εαυτό. Υπενθυμίζεται πως η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

INFO: Στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», έως τις 23/09 στις 21:30, εισιτήρια 12 & 9 (μειωμένο) ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα