ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ατρόμητος και Ολυμπιακός συγκρούονται το απόγευμα του Σαββάτου με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. To matrix24.gr σας παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε για το μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ.


Ενας τελικός που έχει το χαρακτήρα μονομαχίας Δαυίδ εναντίον Γολιάθ θα λάβει χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ

(20:30). Ο Ατρόμητος (ο Δαυίδ της ιστορίας μας) θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό (ο Γολιάθ) στον 71ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από καταβολής θεσμού.

Να αναλύσουμε γιατί οι «ερυθρόλευκοι» (των 24 κατακτήσεων Κυπέλλου) είναι το φαβορί αυτής της αναμέτρησης είναι μάλλον περιττό. Απλά θα πούμε ότι η ομάδα του Ερνέστο Βαβλέρδε είναι ήδη δίκαιη πρωταθλήτρια αφού διαθέτει το καλύτερο ποδοσφαιρικό σύνολο στην Ελλάδα.

Στον αντίποδα υπάρχει ο Ατρόμητος, ο οποίος μετά την περσινή παρθενική συμμετοχή του σε τελικό ψάχνει και την πρώτη κατάκτηση τίτλου στην ιστορία του. Μ’άλλα λόγια θα επιχειρήσει μία αγωνιστική υπέρβαση κόντρα στο μεγάλο φαβορί έχοντας κατά νου ότι παρόμοιες υπερβάσεις στο παρελθόν πέτυχαν η Καστοριά, ο Πανιώνιος, η ΑΕΛ και ο Ηρακλής.

Σφιχτά ο Δώνης, ανοιχτά ο Βαλβέρδε

Ως προς τα αγωνιστικά πλάνα των δύο ομάδων, ο Γιώργος Δώνης προσανατολίζεται στο να παρατάξει ένα σφιχτό σχήμα με 4-5-1 έχοντας τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεση και τον Τάτο ακριβώς πίσω. Αμφότεροι αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά παρά το γεγονός ότι τα δικαιώματά τους ανήκουν στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους δεν έχουν κάτι να κρύψουν ούτε επιθυμούν κάτι να αλλάξουν. Ο Ιμπαγάσα έμεινε εκτός αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Φουστέρ. Κατά άλλα, 4-3-3 με Μιραλάς, Τζιμπούρ και Αμπντούν και ξερό ψωμί ο Βαβλέρδε στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι του ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Φυτανίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Τάτος, Μήτρογλου.
Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α.Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Μιραλάς.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά με βοηθούς τους Σαραϊδάρη και Βασιλειάδη.

Οι οδηγίες της ΕΠΟ

Για τον σαββατιάτικο τελικό η ΕΠΟ εξέδωσε τις κάτωθι οδηγίες.

1.Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 17:30.

2.Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριό τους. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο, δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό του.

3.Κατά την προσέλευση των θεατών στο γήπεδο και την είσοδό τους σε αυτό, θα διενεργηθούν έλεγχοι από την Αστυνομία. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μετ

Keywords
Τυχαία Θέματα