ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ιδιαίτερα ακριβά έγιναν εφέτος τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη, όπως προκύπτει από την έρευνα του Kayak.com, ιστότοπου που ψάχνει αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία σε απευθείας σύνδεση για τις καλύτερες τιμές.

Οι αεροπορικοί ναύλοι κατά μέσο όρο αυξήθηκαν τους πρώτους μήνες του 2012 κατά 11% σε σε σχέση με πέρυσι, ενώ η αύξηση φτάνει στο 22% από ΗΠΑ προς Παρίσι και 14% προς Λονδίνο. Ειδικά, προς το Λονδίνο, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων,

αναμένεται περαιτέρω αύξηση στα ναύλα. Οι αυξήσεις των ναύλων οφείλονται στο συνδυασμό των υψηλών τιμών του πετρελαίου, στα προβλήματα του αεροπορικού κλάδου, που δεν επιτρέπουν καλύτερη διαχείριση και στη σχετική βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, που βοηθά τη διάθεση για ταξίδι. Εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια, όμως, σημαντικές αυξήσεις υπάρχουν εφέτος και στις τιμές των ξενοδοχείων σε ευρωπαϊκές πόλεις. Σύμφωνα με την έρευνα, στο Λονδίνο καταγράφονται αυξήσεις μέχρι και 24% σε σχέση με πέρυσι και στο Μόναχο και τη Στοκχόλμη πάνω από 20%. Η Αθήνα, που είναι φτηνότερη και εφέτος, δυστυχώς δεν προσελκύει τους Αμερικανούς, λόγω της αρνητικής εικόνας της πόλης στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα