Έφτασε η τρόικα

08:18 3/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως όταν έμπαιναν μέσα στο υπουργείο οι εκπρόσωποι από την τρόικα τα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονταν στην είσοδο δεν σταμάτησαν να γαβγίζουν!

Ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει «ποδαρικό» στις συναντήσεις με την τρόικα, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη Κυριακή. Κύριο θέμα στην ατζέντα είναι

ο προϋπολογισμός, που εμφανίζει υστέρηση και μπορεί να επιφέρει νέα μέτρα.

Η τρικομματική κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν την έλευση της τρόικας εισήγαγε το μέτρο της αυτόματης κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, καταθέσεων αλλά και ενοικίων, προκειμένου να πληρώνονται τα οφειλόμενα στο δημόσιο.

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τις αποφάσεις για το θέμα των απολύσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», ότι από τους 724.000 το 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν στο τέλος του 2012 644.000. Δηλαδή έχουν μειωθεί κατά 80.000.

Οι αποκρατικοποιήσεις είναι ένα άλλο θέμα που θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις με την τρόικα με την ελληνική πλευρά να τονίζει ότι για τον ΟΠΑΠ αναμένεται να κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές έως τις 5 Απριλίου, ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα επιτευχθεί η πώληση του 74% της ΕΥΑΘ, ότι για τον ΟΛΘ θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία το επόμενο τρίμηνο και τέλος ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει ο διαγωνισμός για την εικοσαετή παραχώρηση ιπποδρομιακού στοιχήματος του ΟΔΙΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα