ΕΦΤΙΑΞΑΝ 200.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ… ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ποσό που υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ έχουν δαπανήσει στα Βαλκάνια οι ελληνικές επιχειρήσεις απασχολώντας 200.000 εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα οι χορηγήσεις δανείων των ελληνικών θυγατρικών στα Βαλκάνια ανέρχονται στα 41 δισ. ευρώ και αφορούν κατά 30 % περίπου τις ανάγκες χρηματοδότησης ελληνικών επιχειρήσεων. Στις παραπάνω δηλώσεις προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη των εργασιών ημερίδας που διοργάνωσε το υπουργείο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Αντικείμενο της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε, στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν οι δυνατότητες συνεργασίας με την EBRD.

Όπως επισήμανε ο Κ. Χατζηδάκης η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσα και από την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των εξαγωγικών επιδόσεων. Στη διαδικασία αυτή καθοριστικός είναι ο ρόλος της περαιτέρω εμβάθυνσης των οικονομικών διασυνδέσεων με την ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα επισήμανε ότι οι διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες, όπως η EBRD, μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη χρηματοδότηση θυγατρικών ελληνικών επιχειρήσεων και τραπεζών, για τη σύμπραξη σε διασυνοριακές επενδύσεις και για τη βελτίωση της χρηματοδότησης του εξαγωγικού εμπορίου.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «η αναχαίτιση της ύφεσης και η επίτευξη της ανάκαμψης απαιτούν έργα και όχι λόγια. Απαιτούν αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ευκαιριών που παράγουν άμεσα, απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Με την οργάνωση της ημερίδας αυτής το Υπουργείο επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής Ελληνικών επιχειρήσεων και γραφείων συμβούλων στις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της EBRD. Η EBRD θα μπορούσε να γίνει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, ένας πολύτιμος συνεργάτης προς αυτή την κατεύθυνση. Επομένως, επιθυμούμε να συνεργαστούμε με την EBRD προκειμένου να αυξήσει την προβολή της εντός της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα