Εικόνες (μιας ιστορικής) Θεσσαλονίκης

Στόχος των εν λόγω εκθέσεων δεν είναι η εικονογράφηση των ιστορικών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια ενός αιώνα, παρόλο που περιλαμβάνουν πολλά από αυτά, αλλά η ανάδειξη των θεματικών που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των φωτογράφων -επωνύμων και ανωνύμων- της κάθε περιόδου. Φωτογραφία δρόμου, φωτορεπορτάζ της εποχής που δημοσιευόταν στον ελληνικό και διεθνή τύπο, εικόνες στούντιο, καρτ ποστάλ, οπτικοακουστικό υλικό, συνθέτουν μια δική τους ιστορία, παράλληλη με αυτή των γνωστών αφηγημάτων,

αλλά όχι ταυτόσημη.

Το πρώτο μέρος της έκθεσης τιτλοφορείται «Από την Απελευθέρωση μέχρι το Μεσοπόλεμο» και επιχειρεί να μεταφέρει μέσα από 500 έργα, το κλίμα της πόλης τη συγκεκριμένη περίοδο. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης σε διακριτό τμήμα επιλεγμένη βιβλιογραφία και οπτικοακουστικό υλικό για τη Θεσσαλονίκη.

INFO: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη A, Λιμάνι, 54110 Θεσσαλονίκη, 2310 566716, www.thmphoto.gr. Τρίτη – Κυριακή: 11:00-19:00. Τιμή εισιτηρίου: 2 ευρώ (γενική είσοδος), 1 ευρώ (μειωμένο), 0,50 ευρώ (ομαδικές επισκέψεις).

Keywords
Τυχαία Θέματα