ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

18:50 4/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Eίκοσι δύο από τα τριάντα κόμματα και τους συνασπισμούς και συνδυασμούς κομμάτων  που είχαν δηλώσει συμμετοχή θα λάβουν τελικά μέρος στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012.

Η επίσημη ανακήρυξή τους ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία ,από τον Αρειο Πάγο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Α’ Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου :

• Δεν  ανακηρύχθηκαν τα κόμματα: α) Λευκό, β) ΕΛΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα

Σημερινής  Ιδεολογίας, γ) ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ και δ) Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση) γιατί δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις εκλογικών συνδυασμών.

• Δεν ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί κομμάτων α) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, β) Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία και γ) Ελληνικό Όραμα,  γιατί υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις εκπρόθεσμα .
• Δεν ανακηρύχθηκε το κόμμα Δημοβούλιο Πολιτών–Ελληνική Συμπολιτεία με (άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη, ύστερα από τη δήλωση παραίτησης του νομίμου εκπροσώπου του.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι  ανακηρύχθηκε ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος ως μεμονωμένος υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών χωρίς το όνομα «Τυραννομάχοι», δεδομένου ότι δεν έχει ιδρύσει κόμμα  με το όνομα αυτό.

Ύστερα από δικές τους δηλώσεις ότι  δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές, το Α’ Τμήμα ΑΠ δεν ανακήρυξε την Άννα Σαμιώτου (για την β’ Πειραιώς με τη Νέα Δημοκρατία) και τον Κυριάκο Κοζάρη (στον Έβρο με τον ΛΑΟΣ).

‘Oλα τα υπόλοιπα κόμματα και οι συνδυασμοί  ανακηρύχθηκαν με βάση τις δηλώσεις υποψηφιότητάς τους , που είχαν καταθέσει στον Αρειο Πάγο την περασμένη  εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα