«Είμαι συνήγορος των θυμάτων της μνημονιακής πολιτικής»

07:03 6/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Σημειώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είναι ούτε θύμα, ούτε και ο μοναδικός υπεύθυνος», αναφερόμενη στην εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Το εντυπωσιακό είναι ο τρόπος με τον οποίο τον θυσιάζουν οι μέχρι πρότινος συνεργοί του, αλλά και εκείνοι που τον υπέθαλπαν παρέχοντάς του προστασία», επισημαίνει, για να προσθέσει: «Αυτή η πρακτική παραπέμπει στην δράση μορφωμάτων και οργανώσεων που δρουν στην σκιά του νόμου και που «καίνε» κάποια μέλη τους για να γλιτώσουν

οι υπόλοιποι και να συνεχίσουν την δράση τους» .

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζει στην ίδια συνέντευξη ότι «οι ευθύνες των κκ Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου δεν διαχωρίζονται, αλλά συμπίπτουν σε πολλά σημεία», ενώ για τον Γιώργο Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι έχει ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις των υπουργών του και αντιπροέδρου της κυβέρνησής του. «Το αν η ευθύνη του κ. Παπανδρέου έχει και ποινικές προεκτάσεις εξαρτάται από την γνώση και την ενημέρωση που είχε».

Αποκρούοντας, τέλος, τα περί εισαγγελικής συμπεριφοράς που της προσάπτουν, η ίδια απαντά ότι «από την φύση μου και λόγω της δουλειάς μου είμαι υπερασπίστρια» και συμπληρώνει: «Αισθάνομαι περισσότερο συνήγορος πολιτικής αγωγής των θυμάτων μνημονιακής πολιτικής, τν θυμάτων της προσδοσίας της χώρας, του δημοσίου συμφέροντος και της λαϊκής εντολής».

Keywords
Τυχαία Θέματα