«ΕΙΣΠΡΑΞΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ… ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ»

«Άγριο σαφάρι» για «κρυφά» εισοδήματα από το υπουργείο Οικονομικών. Σαφής η εντολή Ζανιά σε εφόρους και τελωνειακούς: «Βάλτε στο ταμείο 400 εκατ. ευρώ μέχρι τις εκλογές». Ασφυκτική η πίεση είσπραξη φόρων υπό το βάρος των άδειων κρατικών ταμείων. «Τρέχουν» οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί για να.. εξασφαλιστούν οι μισθοί των υπαλλήλων!! Έρχονται κατασχέσεις… ακινήτων, αυτοκινήτων και… ενοικίων!!

Του Βαγγέλη Δουράκη

Περιουσιακά στοιχεία που είχαν «ξεχάσει» να δηλώσουν στην εφορία χιλιάδες μεγαλοφειλέτες του δημοσίου ανακάλυψε το υπουργείο Οικονομικών: Μετά από εκτεταμένες διασταυρώσεις

αποκαλύφθηκε ένας «μικρός θησαυρός» που μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για την είσπραξη φόρων και προστίμων.

Αρκετοί οφειλέτες έχουν «κρύψει» από τις αρμόδιες υπηρεσίες περιουσία που έχουν υπό την κατοχή τους και προκειμένου το κράτος να εισπράξει τα χρωστούμενα δεν θα διστάσει να τους απειλήσει ακόμη και με κατασχέσεις.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι η είσπραξη 300 – 400 εκατ. ευρώ σε ένα μήνα. «Αν τα καταφέρετε θα πληρωθούν οι μισθοί σας» ανέφερε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, απευθυνόμενος στους διευθυντές των μεγάλων ΔΟΥ και Τελωνείων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφορίες θα προχωρήσουν σε:
- κατασχέσεις ενοικίων που εισπράττουν ιδιοκτήτες ακινήτων. Ύστερα από διασταύρωση με όσα δηλώνουν οι ενοικιαστές τους εντοπίστηκαν χιλιάδες ιδιοκτήτες που δεν δήλωναν τα ενοίκια που εισέπρατταν στην εφορία.
- κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων τα οποία πολλοί ιδιοκτήτες τους δεν τα εμφάνιζαν καν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Οι εφορίες όλης της χώρας έχουν πλέον στη διάθεσή τους τα στοιχεία για την ταυτότητα των «ξεχασιάρηδων», την αξία των περιουσιακών στοιχείων τους και με αυτές τις λίστες «οδηγό» θα προχωρήσουν στη λήψη των προβλεπόμενων από το νόμο μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και με τον τρόπο αυτό να διασφαλίσουν την άμεση εξόφληση των οφειλομένων ποσών, ακόμα και από εκείνους που πίστευαν πως «δεν δίνουν στόχο» για την περιουσία που έχουν αλλά την κρύβουν.

Οι διασταυρώσεις μάλιστα έχουν δείξει ακόμα και πρόσωπα που μετέχουν σε δικηγορικές εταιρείες ή ασκούν ατομικά το επάγγελμα του δικηγόρου, χωρίς να το δηλώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα