Εκνευρισμός Ραχόι για τις συγκεντρώσεις έξω από τα σπίτια πολιτικών

18:59 3/4/2013 - Πηγή: Matrix24

«Αυτές τις ημέρες διαπιστώσαμε ότι πολλοί συνάδελφοί μας του κόμματος έπεσαν θύματα παρενοχλήσεων», δήλωσε ο Ραχόι, σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις όσων αντιτίθενται στην πολιτική εξώσεων όσων δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους. «Ουδείς αξίζει να παρενοχλείται, να μειώνεται, να απειλείται, ή να τρομοκρατείται», πρόσθεσε.

Οι οργανώσεις κατά των εξώσεων έχουν αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες να οργανώνουν επιχειρήσεις «δημόσιας καταγγελίας», με συγκεντρώσεις έξω από κατοικίες, ή τους τόπους εργασίας, βουλευτών και άλλων εκλεγμένων του συντηρητικού κόμματος. Οι ακτιβιστές ακολουθούν

το παράδειγμα των Αργεντίνων, που το 1995 διοργάνωσαν δρώμενα έξω από τις κατοικίες δεδηλωμένων, ή φερόμενων ως μελών της δικτατορίας που διέφευγαν της δίωξης.

Οι Ισπανοί μιμητές τους ζητούν την υιοθέτηση νομοσχεδίου, που έχει συγκεντρώσει 1,4 εκατ. υπογραφές και προβλέπει τη διαγραφή του χρέους με την κατάσχεση του περιουσιακού στοιχείου, την συμφωνημένη αναστολή των εξώσεων στην πρώτη κατοικία και τη μετατροπή σε κοινωνικά καταλύματα των άδειων διαμερισμάτων που βρίσκονται στην κατοχή των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα