Εκπέμπουν SOS οι δικαστές

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θέτει ευθέως ζήτημα ενδεχόμενης δυσλειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών καθώς οι αρρυθμίες στη δικαιοσύνη είναι πλέον εμφανείς μετά τη μείωση των οργανικών θέσεων.

Με δεδομένη δεν την αύξηση της δικαστηριακής ύλης στα Ειρηνοδικεία, που εκδικάζουν και τις χιλιάδες αιτήσεις για την υπαγωγή στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καθίσταται επιβεβλημένη η κάλυψη κενών και σε αυτά τα δικαστήρια για να μην … βουλιάξουν και ο κόσμος καθυστερεί ακόμα περισσότερο να βρει το δίκιο του.

Για το λόγο αυτό η μεγαλύτερη δικαστική ένωση απευθύνεται στον

καθ ΄ύλην αρμόδιο Υπουργό και με έγγραφό της ζητά :

*Την αύξηση των οργανικών θέσεων 1)Κατά πενήντα(50) θέσεις συνολικά, για το έτος 2013, εκ των οποίων τριάντα (30) Δικαστών και είκοσι (20) Εισαγγελέων (10 Εφετών και 8 Αντεισαγγελέων Εφετών και 20 Πρωτοδικών και 12 Αντεισαγγελέων Πρωτοδικών) και 2)Κατά πενήντα (50) θέσεις συνολικά, για το έτος 2014, εκ των οποίων τριάντα (30)Δικαστών και είκοσι (20) Εισαγγελέων (10 Εφετών και 8 Αντεισαγγελέων Εφετών και 20 Πρωτοδικών και 12 Αντεισαγγελέων Πρωτοδικών).

*Την άμεση πρόσληψη πενήντα (50) Ειρηνοδικών, από τον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2011, προς κάλυψη των υπαρχόντων κενών οργανικών θέσεων, τα οποία (κενά) ανέρχονται σε 55 και τα οποία, μετά και την μετακύλιση μεγάλου μέρους της δικαστηριακής ύλης, από 1-4-2013, προς τα Ειρηνοδικεία, επιφέρουν μεγάλο πρόβλημα δυσλειτουργίας και κατ΄ ακολουθία καθυστέρησης στην απονομή Δικαιοσύνης. Η πρόσληψη του ως άνω αριθμού Ειρηνοδικών είναι απολύτως απαραίτητη.

Επιπλέον, προσθέτουν, ότι «Θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη του Γραμματέα στην έδρα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, όπως προβλέπεται από τις σχετικές δικονομικές διατάξεις, ανεξάρτητα αν η τήρηση των πρακτικών γίνεται με μηχανικό τρόπο ή από τη γραφίδα του Γραμματέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα