Εκρηκτική η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών

09:08 3/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Κυρίαρχη θέση στην ατζέντα της χθεσινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι είχε η επιχειρούμενη αναδιάρθρωση, εν λειτουργία, των αμυντικών βιομηχανιών.

Σαμαράς και Βενιζέλος δεν θέλουν να κατηγορηθούν από την αντιπολίτευση, και δη από τη Δεξιά, ότι βάζουν λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, ωστόσο είναι σαφές

ότι η κακοδιαχείριση και τα υψηλά ελλείμματα αποτελούν μία πραγματικότητα που δεν μπορούν να παραβλέψουν ούτε οι ίδιοι, ούτε φυσικά και η τρόικα η οποία έχει θέσει ως προαπαιτούμενο την εξυγίανση και εν συνεχεία ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων.

Το σχέδιο για τις ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ θα έπρεπε, σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις, να έχει κατατεθεί στο τέλος Αυγούστου. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η τελική πρόταση της κυβέρνησης θα είναι έτοιμη στο τέλος Σεπτεμβρίου και αφού, βέβαια, έχουν υπάρξει και διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας. Μάλλον ει βέβαιο είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα περιλαμβάνει και, πολλές, απολύσεις ή συνταξιοδοτήσεις (σ.σ. που πάντως παραμένει άγνωστο αν θα προσμετρηθούν στο στόχο του 2013) ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τελικά θα αποφευχθεί και το… αλά ΕΡΤ λουκέτο σε κάποια από τις επιχειρήσεις.

Συγκέντρωση αύριο από τους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ

Συγκέντρωση και πορεία, με αφετηρία το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Θ. Καράογλου, προγραμματίζουν για αύριο οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, ενώ ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίοδο της 78ης ΔΕΘ, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου τους,Θεόδωρος Αλιόγκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα