Εκτονώνει την κατάσταση ο υπουργός Παιδείας με επαναπροσλήψεις

Την ίδια στιγμή που οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν εξαγγείλει νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Γιάννη Μυλόπουλο, ενώ σήμερα συναντάται με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτή την επανεξέταση από το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο όλων των ενστάσεων που υποβλήθηκαν κατά τη

διάρκεια της απογραφής των υπαλλήλων, προς αποκατάσταση των αδικιών, προωθώντας νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους -που είναι σε διαθεσιμότητα- να επιστρέψουν στην εργασία τους.

«Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα συμβάλει στις μεταρρυθμιστικές δράσεις και τη συνολική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – όπως και των υπολοίπων ιδρυμάτων – με στόχο την κατάρτιση και έγκριση του Οργανισμού τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η όποια υποστελέχωση βασικών λειτουργιών προκύψει, θα αντιμετωπιστεί με δια-ιδρυματική κινητικότητα από Διοικητικούς Υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» υπογράμμισε ο κ.Αρβανιτόπουλος.

Τέλος, υπογράμμισε ακόμη ότι το 2013 προσελήφθησαν 454 μέλη Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ενώ το 2014 θα προσληφθούν άλλοι 400, καταβάλλοντας προσπάθεια να μπει «φρένο» στη διαρροή επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα