ΕΚΤΟΣ ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

12:05 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Απόφαση για επαναφορά ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα που «φωτογραφίζει» την Ελλάδα, προτείνουν η Κομισιόν και το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, την επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα κράτους-μέλους της Ζώνης Σένγκεν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., προτείνουν η Κομισιόν και το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Όπως

εκτιμούν οι ειδικοί, αν και η επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ζώνης αρχικά για έξι μήνες προβλέπεται ως ύστατο μέτρο, στην πραγματικότητα η πρόταση «φωτογραφίζει» την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ, η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα αποδεικνύει ότι υπάρχει ανάγκη για ένα σαφή μηχανισμό ανάληψης δράσης στη Ζώνη Σένγκεν.

Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη-μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το εξαμηνιαίο μέτρο του ελέγχου των διαβατηρίων στα εσωτερικά σύνορα θα μπορεί να επεκταθεί τρεις φορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα