ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

11:12 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Τέσσερις φοιτητές κι ανάμεσα τους η κόρη ενός βουλευτού συνελήφθησαν πρόκληση ζημιών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Η αστυνομία του Μόντρεαλ ψάχνει άλλα επτά πρόσωπα. Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν είναι και η κόρη του βουλευτή της αντιπολίτευσης Αμίρ Καντίρ, ο οποίος επίσης είχε συλληφθεί το βράδυ της Τρίτης για τη συμμετοχή του σε διαδήλωση που είχε κηρυχθεί

παράνομη από την αστυνομία.

Οι εικόνες της σύλληψης της νεαρής Γιάλντα Μασούφ Χαντίρ να βγαίνει με χειροπέδες από το σπίτι της προεβλήθησαν από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς του Κεμπέκ. Στην είσοδο του σπιτιού της υπήρχε ένα τεράστιο πανώ στο οποίο αναγραφόταν: «όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι υποχρέωση». Το σύνθημα αναφερόταν στον ειδικό νόμο που ψηφίσθηκε στις 18 Μαίου στο Κεμπέκ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η νεαρή φοιτήτρια είχε συλληφθεί και πριν από ορισμένες εβδομάδες για τη συμμετοχή σε επεισόδια.

Οι συλληφθέντες όπως δειυκρίνισε η αστυνομία κατηγορούνται για συνωμοσία, για εκφοβισμό μέλους της Βουλής και για προτροπή σε πράξεις τρομοκρατίας. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται έλαβαν χώρα στο μετρό του Κεμπέκ και σε άλλους δημόσιους χώρους της πόλης.

Η διαμάχη ανάμεσα στους φοιτητές και την περιφερειακή κυβέρνηση του Κεμπέκ έχει ως κύριο αίτιο την αύξηση των διδάκτρων των Πανεπιστημίων. Οι διαδηλώσεις άρχισαν τον Φεβρουάριο, τα επεισόδια ήταν πολλά, όπως πολλές ήταν και οι συλλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα