Ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια ενδιαφέρουν τους Κινέζους

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο θα συντελέσει στο άνοιγμα νέας σελίδας στις σχέσεις των δυο χωρών υποστηρίζει ο Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε από το Πεκίνο ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο δεύτερος ηγέτης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τον Ολάντ, που επισκέπτεται την Κίνα μετά την ανάληψη του τιμονιού της χώρας από τη νέα ηγεσία.

Σύμφωνα με

τον υφυπουργό η Κίνα έχει ήδη συμμετάσχει σε ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα και έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συμμετάσχει και σε νέους διαγωνισμούς, που θα γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα: «Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά στον τομέα των υποδομών, δηλαδή λιμάνια και αεροδρόμια. Γι’ αυτό θέλουμε να δούμε πώς θα εκδηλωθεί, όταν ξεκινήσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί. Με αυτή την επίσκεψη, θα δοθεί η ευκαιρία να γίνουν και οι σχετικές συζητήσεις. Υπάρχει επίσης μία συνεργασία μεταξύ της Ελλάδος και της Κίνας αρκετά σημαντική στον τομέα της ναυτιλίας. Ήδη, σας θυμίζω ότι, από το 2010, υπάρχει ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο έθεσε ένα γενικό πλαίσιο και πλέον προχωράμε στη φάση της υλοποίησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα