«Εμ, εδώ σε θέλω …κάβουρα»

07:48 3/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Στα εύκολα πάμε καλά: Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τίμημα που εξασφάλισε εν μέσω κρίσης για το 33% του ΟΠΑΠ. Η αλήθεια είναι όμως ότι πρόκειται για το εύκολο «κομμάτι» των αποκρατικοποιήσεων.. Εάν μια «μπιζνα» συνεχίζει να «τρέχει» εν μέσω κρίσης αυτή είναι ο τζόγος.. Οι περισσότεροι δεν διστάζουν να δώσουν κάτι από το υστέρημά τους ελπίζοντας πως θα κερδίσουν την εύνοια της «Θεάς Τύχης» και σε αυτό βεβαίως ποντάρουν και όλοι οι επίδοξοι «επενδυτές».

Με τον «αέρα» της συμφωνίας για τον ΟΠΑΠ

το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του: ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου), το ιπποδρομικό στοίχημα, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το ακίνητο στον Αγ. Ιωάννη Σιθωνίας παίρνουν σειρά..

Και οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί θα μπορούσαν να έχουν αίσια έκβαση υπό την έννοια πως κάθε ένα από τα συγκεκριμένα «κομμάτια» έχει την δική του ξεχωριστή και ιδιαίτερη σημασία για τους επενδυτές.

Αλλά οι αποκρατικοποιήσεις έχουν βάθος: Έχουμε μπροστά μας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ελληνικό, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Τατόι, σχεδόν 22 περιφερειακούς Αερολιμένες και χιλιάδες ακίνητα διάσπαρτα ανά την Ελλάδα: Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά εάν γίνουν όλα μεθοδικά τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει το Δημόσιο μπορεί να αποκτήσουν αξία..

Γιατί το θέμα ορισμένες φορές δεν είναι απλά να πωληθούν ή να ενοικιαστούν σε μια «καλή τιμή», αλλά ο όποιος επενδυτής τα αξιοποιήσει να παράσχει τα εχέγγυα ότι στο μέλλον θα προκύψει προστιθέμενη αξία… Και είναι αυτό που λέμε… «εδώ σε θέλω κάβουρα»..

Keywords
Τυχαία Θέματα