Έμειναν χωρίς επίδομα 5.781 οικογένειες

Συνολικά, από τα μέσα Ιουλίου και μετά, κατατέθηκαν 321.763 φορολογικές δηλώσεις, για τις περιπτώσεις χορήγησης οικογενειακού επιδόματος. Από αυτές εκκαθαρίστηκαν έως σήμερα 315.982 δηλώσεις. Οι υπόλοιπες 5.781 δηλώσεις δεν έχουν εκκαθαριστεί και έτσι δεν μπορεί να γίνει η ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων μέσω του Taxisnet, για να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια και να χορηγηθούν από τον

ΟΓΑ τα αντίστοιχα οικογενειακά επιδόματα. Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων που κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Επίσης, χορηγείται και το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο.

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ο ΟΓΑ κατέβαλλε άλλη μια παρτίδα οικογενειακών επιδομάτων, χωρίς όμως να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις των δικαιούχων. Δόθηκαν επιδόματα σε όσους είχαν λάβει τις τρεις πρώτες δόσεις, σε όσους δεν είχαν λάβει ως τώρα καμία δόση και σε όσους πραγματοποίησαν έγκαιρα τις ηλεκτρονικές διορθώσεις που έπρεπε. Δεν δόθηκαν όμως επιδόματα σε όσους δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμα η φορολογική τους δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα