Ένα «διαμαντάκι» από την Αυστραλία

Η Αδερφή Της Αδερφής Σου (Your Sister’s Sister)

Της Λιν Σέλτον. Διάρκεια: 90′ Με τους Έμιλι Μπλαντ, Ρόζμαρι Ντεβίτ, Μαρκ Ντιπλάς

Εδώ και ένα χρόνο, ένας άνδρας παλεύει με το πένθος και την απώλεια του αδελφού του. Η φίλη του, του παραχωρεί το εξοχικό της προκειμένου να απομονωθεί και να βρει την κάθαρση. Όμως, όταν φτάνει εκεί πέφτει πάνω στην αδερφή της, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει έναν επίπονο χωρισμό. Μια βραδιά ποτισμένη με τεκίλα ακολουθεί. Η απρόσμενη άφιξη

της φίλης του το επόμενο πρωί θα προκαλέσει μια σειρά αντιδράσεων και αποκαλύψεων που θα περιπλέξει τη ζωή τους για πάντα.

Ταινία προβληματισμού πάνω στις διαπροσωπικές σχέσεις και τις συνέπειες μιας τριγωνικής συναισθηματικής και ερωτικής σχέσης. Παρά το χιούμορ και το ταλαντούχο καστ η σκηνοθέτης παραδίδει μια ρομαντική κομεντί που δυστυχώς αποδεικνύεται μονότονη και εντελώς προβλέψιμη.

Στο Μάτι Του Κυκλώνα (The Eye of the Storm)

Του Φρεντ Σκέπισι. Διάρκεια: 119′. Με τους Τζέφρι Ρας, Τζούντι Ντέιβις, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Αλεξάνδρα Σκέπισι, Μαρία Θεοδωράκη

Το σενάριο μεταφέρει στην οθόνη το ομότιτλο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας το 1973 συγγραφέα Πάτρικ Γουάιτ, ο οποίος αν και γεννημένος στην Αγγλία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αυστραλία, την ενδοχώρα της οποίας περιγράφει με έναν υπέροχο τρόπο στο μυθιστόρημα.

Σε προάστιο του Σίδνεϊ, τη δεκαετία του ’70, η Ελίζαμπεθ Χάντερ είναι μια απόλυτα μητριαρχική φιγούρα που ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής της, αλλά και εκείνους που την περιβάλλουν. Μπουχτισμένοι από τους τρόπους και την στάση ζωής της τα δυο της παιδιά, που ζουν μακριά της στο Λονδίνο, αναγκάζονται να την επισκεφθούν όταν μαθαίνουν ότι είναι ετοιμοθάνατη, και αγωνίζονται να αποκτήσουν την τεράστια κληρονομιά της. Εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και η εξαιρετική κινηματογράφηση είναι τα ατού αυτής της παραγωγής η οποία ωστόσο δυσκολεύεται να μεταφέρει σε κινηματογραφική γραφή όλες τις πτυχές ενός τόσο απαιτητικού λογοτεχνικού δημιουργήματος .

Keywords
Τυχαία Θέματα