Ένα «όχι» κι ένα «ναι» εισέπραξε η κυβέρνηση από την τρόικα

09:06 7/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Στη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα εξετάστηκαν τα δύο παραπάνω ζητήματα με την τρόικα να είναι κάθετα αντίθετη στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να τεθούν «εν κινδύνω» οι δημοσιονομικοί στόχοι του προϋπολογισμού.

Αντίθετα είναι σύμφωνη για τις περισσότερες δόσεις στον ενιαίο φόροι

ακινήτων που θα θεσμοθετηθεί το προσεχές διάστημα. Οι επικεφαλής της τρόικας αντιλαμβάνονται πλέον ότι οι είναι πολλοί οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους. Προκειμένου να μπορέσουν να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα αρκετών δόσεων υποστήριξε η κυβέρνηση θέση που έγινε αμέσως δεκτή από τους πιστωτές μας.

Στο μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Η τεχνική βοήθεια αναμένεται να παραδώσει σήμερα στον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη την πρόταση της και εν συνεχεία να συζητηθεί με τα στελέχη της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα χειριστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός μαζί με τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, η οποία θα πρέπει να ακολουθήσει τη δομή της πρότασης του υπουργείου Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα